Ryzyko ataków terrorystycznych we współczesnym świecie - Manikowski, Piotr (The Risk of Terrorist Attacts in the Contemporary World, 2009)
Celem artykułu była ocena i analiza zagrożeń wywołanych terroryzmem. Omówione zostaną statystyki charakteryzujące skalę zjawiska współczesnego terroryzmu. Przedstawione będą także skutki największych ataków terrorystycznych. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 327-334