Związki ubezpieczeń z instytucjami finansowym - Kufel-Siemińska, Anna (The Relationship between Insurance Companies and Financial Institutions, 2009)
Celem opracowania była identyfikacja płaszczyzn współpracy zakładów ubezpieczeń z innymi instytucjami finansowymi. Punktem wyjścia do ich identyfikacji jest wielość ujęć terminu "ubezpieczenie"/"ubezpieczenia". (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 242-249