Mechanizmy wspierające redukcję gazów cieplarnianych - Kosicka, Kamila (The Mechanisms Designed for Greenhouse Gases Reduction, 2009)
Wprowadzenie handlu emisjami stało się kolejnym czynnikiem otoczenia, który ma znaczny wpływ na działanie wielu przedsiębiorstw. Celem tego artykułu było pokazanie możliwości finansowania projektów redukcji emisji gazów cieplarnianych, jakie płyną z rynku emisji. Poza tym pokazano możliwe strategie uczestników handlu emisjami, dzięki którym mogą osiągnąć redukcję swoich emisji przy najniższych kosztach. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 186-192