Analiza aktywności wybranych instytucji finansowych na rynku nieruchomości w Polsce - Jóźwicki, Rafał (Analysis of Activity of Chosen Financial Institutions on the Polish Real Estate Market, 2009)
Instytucje finansowe są jedną z wielu grup inwestorów lokujących środki pieniężne w nieruchomości, a w opracowaniu skupiono się na problematyce znaczenia tychże instytucji na rynku nieruchomości w Polsce. Dokonano analiz ilościowych mających na celu przedstawienie, jak duże jest zaangażowanie wybranych instytucji sektora finansowego na rynku nieruchomości w Polsce. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 131-140