Analiza dynamiki rozwoju zakładów ubezpieczeń działających na rynku polskim z wykorzystaniem metod porządkowania liniowego - Jędrzychowska, Anna; Poprawska, Ewa (Analysis of Dynamics of the Development of Life and Non -Life Insurance Companies Working on the Polish Market Using Methods of Linear Organizing, 2009)
Celem artykułu była analiza dynamiki rozwoju zakładów ubezpieczeń działających na rynku polskim z wykorzystaniem wskaźników oceny dynamiki rozwoju poszczególnych obszarów działalności ubezpieczycieli proponowanych przez organ nadzoru ubezpieczeniowego oraz uporządkowanie zakładów ubezpieczeń pod względem dynamiki rozwoju za pomocą wybranych metod porządkowania liniowego.(fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 60, s. 121-130