Kwestionariusz i macierz pomiaru dokonań przedsiębiorstwa - Nita, Bartłomiej (Corporate Performance Measurement Questionnaire and Matrix, 2009)
Celem opracowania jest przedstawienie dwóch mało znanych metod ukierunkowanych na wielowymiarowy pomiar i zarządzanie dokonaniami, czyli kwestionariusza pomiaru dokonań J. R. Dixona i in. oraz macierzy pomiaru dokonań D. P. Keegana i in., a także krytyczna ocena tych instrumentów. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 592-601