Integracja ekonomicznej wartości dodanej z budżetowaniem i zrównoważoną kartą wyników - Nita, Bartłomiej (Integration of Economic Value Added with Budgeting and Balanced Scorecard, 2009)
Jedną z najbardziej rozpowszechnionych metod pomiaru i oceny dokonań przedsiębiorstwa, z perspektywy interesów właścicieli, jest ekonomiczna wartość dodana. W związku z tym celem opracowania jest ukazanie możliwości integracji tego miernika na potrzeby budżetowania oraz całościowego pomiaru dokonań w warunkach zrównoważonej karty wyników. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 583-591