Rating jako element oceny wstępnej sytuacji finansowej banków - Mioduchowska-Jaroszewicz, Edyta (Rating as an Element of Preliminary Estimation of Financial Status of Banks, 2009)
Celem artykułu było przedstawienie ratingu jako systemu oceny finansowej banków. W artykule opisano funkcje systemu ratingowego, jego istotę, znaczenie i metodologię oraz przedstawiono przykładową ocenę ratingową pięciu banków. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 575-582