Rynkowe przesłanki emisji obligacji zamiennych na przykładzie spółek sektora informatycznego w Polsce - Marszałek, Jakub (Market Circumstances for Convertible Bonds Issues by 'IT' Companies in the Polish Capital Market, 2009)
Celem opracowania była analiza warunków, w jakich polskie spółki publiczne podjęły decyzję o emisji hybrydowych instrumentów dłużnych. W tym celu zbadano spółki publiczne działające w polskim sektorze informatycznym. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 528-538