Regulacje bankowe - panaceum czy placebo? - Marcinkowska, Monika (Bank Regulation - Panacea or Placebo?, 2009)
Celem artykuły było określenie zasadności stosowania regulacji prawnych w funkcjonowaniu instytucji finansowych. W artykule przedstawiono powody ustanowienia regulacji bankowych, ich zakres, a także zalety i wady ich stosowania. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 520-527