Wykorzystanie ERP w zarządzaniu kredytem kupieckim - Lenart, Anna (The Use of ERP in Trade Credit Management, 2009)
Celem artykułu jest prezentacja możliwości wykorzystania systemu SAP ERP w zakresie zarządzania kredytem kupieckim na przykładzie przedsiębiorstw funkcjonujących na rynku Unii Europejskiej. Zastosowanie systemów ERP w zarządzaniu kredytem kupieckim umożliwia ograniczenie ryzyka upadłości przedsiębiorstw. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 512-519