Strategia a wartość przedsiębiorstwa - Kąkol, Wiesław (Strategy versus Company Value, 2009)
Celem artykułu było omówienie zasad określania wartości przedsiębiorstwa. Przedstawiono założenia wyceny przez analizę strategii, omówiono procedurę wyceny na podstawie analizy wariantów strategicznych oraz zalety i wady zastosowania modelu wyceny przedsiębiorstwa na podstawie analizy strategii. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 436-445