Ocena efektywności polskich inwestycji zagranicznych - kilka refleksji na podstawie badań - Jaworek, Małgorzata; Szóstek, Aneta (The Appraisal of Effectiveness of Polish Foreign Direct Investmens - Conclusions on the Research Results, 2009)
Celem artykułu była ocena efektywności polskich inwestycji zagranicznych na podstawie badań przeprowadzonych przez autorki w 2007 roku. W artykule przedstawiono następujące metody oceny inwestycji zagranicznych: szacowanie wartości obecnej netto projektu inwestycyjnego oraz szacowanie dochodu z inwestycji zagranicznej raz przynależnej im stopy dyskontowej. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 368-381