Weryfikacja teorii finansowania w przedsiębiorstwach polskich - Iwin-Garzyńska, Jolanta (The Verification of Finance Theories on the Example of Polish Enterprises, 2009)
Celem opracowania jest próba odnalezienia w danych liczbowych teorii finansowania, która charakteryzuje przedsiębiorstwa w Polsce. Cel ten zostanie osiągnięty na podstawie badań empirycznych źródeł finansowania przedsiębiorstw polskich. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 328-337