Rozliczanie strat poniesionych przez osoby prawne w Polsce i innych państwach Unii Europejskiej - Hybka, Małgorzta Magdalena (Relief of Losses Incurred by Legal Entities in Poland and Other European Union Member States, 2009)
W artykule przeprowadzono analizę porównawczą zasad rozliczania strat przez osoby prawne w Polsce i w innych państwach UE, a jego celem jest ocena rozwiązań w tym zakresie przyjętych w naszym kraju przez pryzmat rozwiązań obowiązujących w innych państwach UE. Ponadto przedstawiono w nim, jak zmieniały się deklarowane i odliczane straty przez osoby prawne w Polsce w latach 2000-2006. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 319-327