Sfera działalności lokalnej reasekuratorów w Polsce na przykładzie PTR SA - Hajduga, Elżbieta (The Zone of Investment Activities of Reinsurance Companies in Poland, 2009)
Celem artykułu było przedstawienie działalności lokacyjnej reasekuratorów w Polsce na przykładzie PTR S.A. W artykule opisane zostały regulacje prawne w zakresie polityki lokacyjnej, przedstawiono również strukturę lokat zakładów ubezpieczeniowych oraz przeprowadzono analizę rentowności działalności lokacyjnej. Opisana została także pozycja rynkowa reasekuratora PTR S.A. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 307-318