Unia Europejska w finansowaniu zrównoważonego rozwoju w Polsce - Gwizdała, Jerzy (The European Union in Financing Balanced Development in Poland, 2009)
Celem artykułu jest zidentyfikowanie i przedstawienie obecnych możliwości finansowania ekorozwoju w Polsce, po wejściu do Unii Europejskiej. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 296-306