Pozyskiwanie kapitałów obcych przez przedsiębiorstwa we współpracy z bankami - Galbarczyk, Tamara (Raising External Capital by Companies in Co-operation with Banks, 2009)
Celem opracowania jest prezentacja form finansowania działalności pozyskiwanych przez przedsiębiorstwa we współpracy z bankami. Analiza ogranicza się przy tym do najczęściej wykorzystywanych form, jakimi są kredyty bankowe oraz emisje papierów wartościowych o charakterze dłużnym. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 270-277