Zastosowanie nieparametrycznej metody DEA w zarządzaniu ryzykiem kredytowym przedsiębiorstw - Feruś, Anna (The Use of Non-Parametric DEA Method in Managing Companies' Credit Risk, 2009)
W artykule zaproponowano postępowanie wykorzystujące metodę DEA w ramach credit-scoringu, w kontekście narzędzia pomagajacego rozwiązać problem oceny ryzyka kredytowego w polskich bankach. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 221-231