Finansowa swoboda decyzyjna w kształtowaniu kosztu kapitału w przedsiębiorstwie rodzinnym - Falencikowski, Tadeusz; Nogalski, Bogdan (Financial Decision Freedom in the Shaping of Capital Cost in a Family Enterprise, 2009)
Celem opracowania było wskazanie roli, jaką odgrywać może finansowa swoboda decyzyjna w kształtowaniu kosztu kapitałów własnych przedsiębiorstw rodzinnych. Przeprowadzone rozważania mogą przyczynić się do udzielenia odpowiedzi na pytanie, dlaczego przedsiębiorstwa rodzinne niechętnie korzystają z kapitałów obcych, np. kredytów czy pożyczek. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 48, s. 202-212