Usuwanie niklu ze ścieków pochodzących z obróbki stali chromowo-niklowych - Charazińska Sylwia (Nickel removal from chromium-nickel steel processing wastewater, 2023)
Głównym celem pracy doktorskiej było określenie skuteczności materiałów naturalnych w usuwaniu jonów niklu ze ścieków pochodzących z procesów obróbki stali chromowo-niklowych.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: nikiel; biosorpcja; ścieki przemysłowe; elektropolerowanie; jony metali ciężkich; Daphnia magna