Ocena warunków aerosanitarnych i biotopoklimatycznych legnicy dla potrzeb kształtowania terenów zieleni - Sobolewski Robert (Analysis of aerosanitary and biotopoclimate conditions in legnica for landscaping purposes, 2023)
Celem pracy była ocena zależności pomiędzy stężeniem zanieczyszczeń powietrza a wielkością wskaźników bioklimatycznych, opisujących różne warunki pogodowe oraz możliwości ich wykorzystania w procesie kształtowania terenów zieleni.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: adaptacja do zmian klimatu; klimat lokalny; zanieczyszczenia powietrza; zieleń; wskaźnik bioklimatyczny; Dolny Śląsk