Uwarunkowania pomiaru dokonań przy wykorzystaniu rachunkowości zarządczej - Nita, Bartłomiej (Conditionings of Performance Measurement with the Use of Management Accounting, 2009)
Celem artykułu było rozpoznanie podstawowych uwarunkowań dotyczących pomiaru dokonań w obszarze rachunkowości zarządczej. Przede wszystkim cele dotyczą wyjaśnienia istoty dokonań organizacyjnych w szerokim ujęciu oraz przesłanek i zakresu pomiaru dokonań przy wykorzystaniu rachunkowości zarządczej. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 326-338