Budżetowanie jako instrument wspomagający zarządzanie w banku komercyjnym - Lisowski, Mariusz (Budgeting as an Instrument of Management in a Commercial Bank, 2009)
Celem opracowania była próba przedstawienia podstawowych wymagań jakie spełniać powinny systemy budżetowania w bankach komercyjnych. Zaprezentowane zostały przykładowe rozwiązania w obszarze konstrukcji tablic budżetowania, dezagregacji kosztów działania, jak również postulowane metody konstruowania liczbowych planów operacyjnych - budżetów. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 242-250