Zarządzanie operacyjne "Lean" a system informacyjny rachunkowości zarządczej w przedsiębiorstwach "nowych technologii" - Leszczyński, Zbigniew ("Lean" Management and Management Accounting, 2009)
Artykuł jest głosem w dyskusji na temat roli rachunkowości zarządczej jako systemu informacyjnego w zarządzaniu przedsiębiorstwem "nowych technologii" oraz próbą prezentacji rachunkowości zarządczej i zarządzania operacyjnego jako wzajemnie wspomagających się systemów. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 228-235