Użyteczność controllingu dynamicznego z perspektywy proaktywnego podejścia do zarządzania zmianami w przedsiębiorstwach - Krajewska-Bińczyk, Elżbieta (The Usability of Dynamic Controlling for Proactive Approach towards Management of Changes in Enterprises, 2009)
W artykule opisano zastosowania dynamicznego controllingu, jako aktywnego narzędzia ukierunkowanego na zarządzanie zmianami w przedsiębiorstwach. Użyteczności controlingu omówiono z szczególnym naciskiem na aspekt tworzenia kultury zmian w przedsiębiorstwie. Ponadto, w artykule omówiono wybrane zagadnienia projektowania controllingu dynamicznego.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 194-202