Budżetowanie, better budgeting, beyond budgeting - potrzeby współczesnych przedsiębiorstw - Juralewicz, Beata (Budgeting, Better Budgeting, Beyond Budgeting - Needs of Current Enterprises, 2009)
Artykuł prezentuje wyniki badań dotyczące tradycyjnych i nowych koncepcji budżetowania, ich roli we współczesnych przedsiębiorstwach oraz potrzeb menedżerów w tym zakresie. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 101-109