Zarządzanie kosztami w warunkach upadłości likwidacyjnej przedsiębiorstw - Czerny, Janusz (The Cost Management during the Insolvency and Bankruptcy Proceedings of an Enterprise, 2009)
Artykuł został poświęcony problemom zarządzania kosztami w procesie upadłości likwidacyjnej przedsiębiorstw. Specyfiką zarządzania kosztami w warunkach upadłości likwidacyjnej jest konieczność wyodrębnienia kosztów procesu i kosztów związanych z kontynuowaniem działalności, w przypadku gdy to jest konieczne dla zwiększenia efektywności procesu likwidacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 53-61