Planowanie i kontrola w systemie rachunkowości zarządczej w publicznych zakładach opieki zdrowotnej - Baran, Wioletta (Planning and Control in the Management Accounting System in Public Health Care Institutions, 2009)
W artykule wykorzystano wyniki badań ankietowych uzyskane od 47 publicznych zakładów opieki zdrowotnej, dla których organem właścicielskim jest minister zdrowia. Badania stanowią część prac prowadzonych w związku z projektem nad rozporządzeniem w sprawie rachunku kosztów dla zakładów opieki zdrowotnej (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 13-20