Strukturalizacja procesowa organizacji - Zawadzki, Adam (Process-based Structuring of an Organisation, 2009)
Autor stara się opisać jak po postępie globalizacji i rozwoju cywilizacji powinna wyglądać dziś organizacja, na czym powinna się opierać, jakie winny być determinanty jej tworzenia oraz warunki sprawnego funkcjonowania w zmieniającym się środowisku gospodarczym, a także jakie miejsce w organizacji zajmuje proces i jaka jest jego w niej hierarchizacja. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 442-453