Pomiar i zarządzanie płynnością finansową - Sawicka-Kluźniak, Zofia (Controlling and Management of Financial Liquidity, 2009)
Przedsiębiorstwo w toku prowadzonej działalności gospodarczej narażone jest na różne rodzaje ryzyka. W opracowaniu omówiono ryzyko związane z utratą płynności finansowej i sposoby radzenia sobie z nim za pomocą instrumentów controllingu finansowego i factoringu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 394-400