Struktura wyniku finansowego w sprawozdawczości międzynarodowej - Przesdzink-Winnik, Mariola (Structure of Income Statement in International Financial Reporting, 2009)
Celem niniejszego artykułu jest prezentacja struktury wyniku finansowego w świetle międzynarodowych standardów rachunkowości obowiązujących w dwóch głównych modelach: anglosaskim i kontynentalnym z uwzględnieniem polskiego prawa bilansowego. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 388-393