Koszty prac badawczo-rozwojowych a wynik finansowy - Piotrowska, Katarzyna (Costs of Research and Development Works and Financial Results, 2009)
Celem pracy jest próba odpowiedzi na pytania: jak ponoszone przez jednostkę gospodarczą koszty prac badawczo-rozwojowych wpływają na wynik finansowy i czy rachunek kosztów i strat stanowi istotne źródło informacji o ponoszonych w jednostce gospodarczej kosztach badawczo-rozwojowych.(fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 364-371