Podatek od towarów i usług jako koszt uzyskania przychodów - Martynowicz, Aleksandra (VAT as a Cost of Receiving an Income, 2009)
W pracy omówiono podatek VAT naliczony i należny, gdyż może on być uznany za koszt uzyskania przychodu. Przedstawiono kontrowersje jakie występują w przepisach prawa dotyczące tej kwestii i problemy stosowania ich przez podatników.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 306-311