Rachunkowość otwartych ksiąg - koncepcja i zastosowania - Łada, Monika (Open Book Accounting - Concept and Applications, 2009)
Celem artykułu jest przedstawienie założeń koncepcji rachunkowości otwartych ksiąg jako instrumentu zapewniającego przepływ informacji zarządczej między współpracującymi podmiotami. Praktyczne zastosowanie założeń tej koncepcji zilustrowane zostanie wynikami badań empirycznych prezentowanymi w literaturze przedmiotu oraz przykładową procedurą wymiany informacji opartą na zasadach rachunkowości otwartych ksiąg. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 291-298