Dylematy wyceny i prezentacji kosztów i przychodów przy realizacji kontraktów budowlanych - Lis, Tomasz (Dilemmas of Evaluation and Presentation of Costs and Incomes During the Realization of Building Contracts, 2009)
Celem niniejszego artykułu jest przedstawienie istoty umów długoterminowych oraz przedstawienie problemów związanych z rozliczaniem tego typu umów na przykładzie kontraktów budowlanych. W coraz większym rozmiarze realizacja kontraktów przeprowadzana jest w formie projektów. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 283-290