Ewidencja analityczna kosztów a potrzeby zarządzania przedsiębiorstwem - Laber-Tomaszewska, Alma (Analytic Costs Register vs. Enterprise Managing Requirements, 2009)
Artykuł omawia wybrane sposoby prowadzenia ewidencji analitycznej kosztów działalności operacyjnej w jednostkach innych niż banki i zakłady ubezpieczeń. Wspomniano o metodzie prowadzenia ewidencji analitycznej z zastosowaniem wymiarów charakteryzującą się wysoką jakością danych analitycznych oraz łatwością w prowadzeniu nawet bardzo rozbudowanej ewidencji.(fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 275-282