Wpływ czynników makroekonomicznych na decyzje dywidendowe spółek notowanych na giełdzie papierów wartościowych w Warszawie - Kowerski, Mieczysław (Influence of Macroeconomic Factors on the Dividend Decisions of Companies Quoted on the Warsaw Stock Exchange, 2009)
Celem artykułu jest analiza wpływu czynników makroekonomicznych na decyzje dywidendowe spółek notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie w latach 1995-2007. Do jego realizacji zastosowano logitowe modele zmian udziałów spółek płacących dywidendy w ogólnej liczbie spółek. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 254-267