Problemy przedsiębiorstwa a podejście Lean Six Sigma - Kowalczyk, Mirosław (Company Problems and the Lean Six Sigma Approach, 2009)
Celem tego opracowania jest przedstawienie podejścia Lean Six Sigma (LSS), które może pozytywnie wpływać na rozwiązywanie problemów przedsiębiorstwa, a tym samym przyczyniać się do poprawy wyników firmy ujmowanych w rachunku kosztów i przychodów. Natomiast sam rachunek wyników może stanowić inspirację do wywoływania zmian w firmie, które będą realizowane z wykorzystaniem metodologii Lean Six Sigma. Zagadnienia te przedstawiono na przykładzie banku komercyjnego.(fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 228-236