Wynagrodzenie a struktura kosztów rodzajowych wybranych spółek w okresie dobrej i złej sytuacji gospodarczej - Koczar, Joanna; Rudnicka, Bożena (Salaries and Structure of Generic Costs of Selected Companies in Times of Good and Bad Economic Situation, 2009)
Celem niniejszego artykułu jest ocena, czy udział wynagrodzeń w kosztach rodzajowych wybranych spółek jest różny w latach trudnych i dobrych dla gospodarki. W związku z tym w artykule poddano analizie uzyskane od przyjętych za podmiot badań spółek informacje o poniesionych przez nich kosztach rodzajowych w latach 2000-2002 uważanych za trudne dla gospodarki oraz w latach 2006-2008, czyli w okresie rozwoju gospodarczego.(fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 186-192