Metody planowania ruchu układów bezdryfowych bazujące na algorytmie Lafferriera-Sussmanna - Jagodziński, Jacek (Methods of motion planning for driftless systems based on Lafferriere-Sussmann algorithm, 2011)
Rozprawa dotyczy metody planowania ruchu nilpotycznych nieholonomicznych układów bezdryfowych - algorytm Lafferriera-Sussmanna (LS). Zaproponowano i przetestowano rozporoszenie metody LS o dodatkowe parametry oraz wykorzystano LS dla układów nienilopotentnych
Keywords: algorytm Lafferriera-Sussmanna; metody; planowanie ruchu; układ nieholonomiczny; układ nilpotentny; układ bezdryfowy