Rola kapitału intelektualnego w nowoczesnym przedsiębiorstwie - Nycz, Małgorzata (Intellectual Capital Role in an Enterprise, 2009)
W dobie rozwoju społeczeństwa informacyjnego jednym z podstawowych zasobów przedsiębiorstwa staje się wiedza, która zaczyna stanowić istotny czynnik walki konkurencyjnej. Zasoby przedsiębiorstwa obejmują nie tylko zasoby materialne, ale również niematerialne. Artykuł poświęcony został roli i znaczeniu kapitału intelektualnego w przedsiębiorstwie opartym na wiedzy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 278-288
Keywords: wiedza; społeczeństwo informacyjne; gospodarka oparta na wiedzy; kapitał intelektualny