Portal korporacyjny i jego rola w zarządzaniu wiedzą w przedsiębiorstwie - Matouk, Kamal (Corporate Portal and Its Role in Knowledge Management in Enterprise, 2009)
Portal korporacyjny jest jednym z głównych składników systemu zarządzania wiedzą. Umożliwia on zebranie w jednym miejscu wszystkich istotnych dla przedsiębiorstwa informacji pochodzących z różnych źródeł i udostępnia je za pomocą technologii internetowej. Artykuł przedstawia miejsce i rolę portalu korporacyjnego w procesie zarządzania wiedzą w przedsiębiorstwie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 242-251
Keywords: portal korporacyjny; zarządzanie wiedzą; zasoby wiedzy