Zastosowalność IT w procesach decyzyjnych - Kolbusz, Edward (Purposefulness of IT Use in Decision Processes, 2009)
W artykule przedstawiono wyniki teoretycznej oceny zastosowalności IT w procesach decyzyjnych, ze szczególnym uwzględnieniem aspektu celowości i z punktu widzenia małych i średnich przedsiębiorstw (MŚP). Przedstawione obszary i kryteria oceny, tj. struktura procesu decyzyjnego i ogólna charakterystyka elementów tego procesu, ich potrzeb i źródeł informacji, a także sugerowane kryteria wyboru metod ich zaspokajania są podstawą do przedstawienia sugestii na temat zastosowalności wybranych modeli technologii informacyjnych w MŚP.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 140-146
Keywords: informatyka w zarządzaniu; modele IT; małe i średnie przedsiębiorstwa