Funkcjonalność i użyteczność internetowych portali szkoleniowych - Billewicz, Grażyna; Olszak, Celina M.; Ziemba, Ewa (Functionality and Usefulness of Web Training Portals, 2009)
Celem artykułu jest przedstawienie portali szkoleniowych jako ważnej formy realizacji e-learningu. W artykule dokonano analizy najważniejszych czynników determinujących funkcjonalność i użyteczność portali szkoleniowych. Rozważania teoretyczne poparto wskazówkami praktycznymi dotyczącymi budowy prototypu portalu szkoleniowego KIE dla małych i średnich przedsiębiorstw (MSP), przeznaczonego do doskonalenia wiedzy i umiejętności MSP w zakresie możliwości wykorzystywania technologii internetowych w biznesie.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 13-30
Keywords: portale internetowe; e-learning; technologie internetowe