Tradycja jako podstawa spójności regionów Europy : perspektywa ekonomiczno-kulturowa - Waldziński, Dariusz (Fundament of the European Regional Cohesion : an Economic and Cultural Perspective, 2010)
Przedstawiono istotę i ekonomiczno-kulturowe znaczenie tradycji. Omówiono doświadczenia i wyzwania dotyczące tradycji w kontekście spójności regionów Europy.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 95, s. 259-270