Investment and Incentive Possibilities of Holding Companies in Latvia - Vocish, Arkadij; Lukashina, Olga (Inwestycje i zachęty inwestycyjne dla spółek holdingowych na Łotwie, 2009)
Artykuł jest przeglądem zachęt inwestycyjnych dla spółek holdingowych na Łotwie. Jego konkluzja jest następująca: mimo istniejących ograniczeń i przeszkód w ustawodawstwie tego kraju spółka holdingowa ma większe możliwości inwestycji niż inne formy prawne biznesu. Artykuł jest przeglądem zachęt inwestycyjnych dla spółek holdingowych na Łotwie. Jego konkluzja jest następująca: mimo istniejących ograniczeń i przeszkód w ustawodawstwie tego kraju spółka holdingowa ma większe możliwości inwestycji niż inne formy prawne biznesu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 71, s. 179-185