Euro a małe i średnie przedsiębiorstwa - Jankiewicz, Sławomir (Euro Versus Small and Medium Enterprises in Poland, 2009)
Sektor MSP ma i będzie miał fundamentalne znaczenie dla rozwoju gospodarczego. W artykule przedstawiono korzyści i koszty wprowadzenia euro dla małych i średnich przedsiębiorstw w odniesieniu do teorii optymalnych obszarów walutowych. (fragment artykułu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 71, s. 115-122