Rynek energii w unii gospodarczej - Gawlik, Monika (Energy Market in Economic Union, 2009)
Przedstawiono zarys historyczny tworzenia wspólnej polityki energetycznej. Przybliżono kierunek działań nakreślony przez Unię Europejską. (fragment artykułu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 71, s. 95-101