Instrumenty finansowe wspierające przemiany na rynkach pracy w regionach w kontekście realizacji unii gospodarczo-walutowej - Dziembała, Małgorzata (Financial Instruments Supporting in Labour Market Changes in Regions in the Implementation of the Economic and Monetary Union, 2009)
Omówiono przemiany na regionalnych rynkach pracy Unii Europejskiej. Przybliżono instrumenty finansowe ukierunkowane na rozwiązywanie problemów rynku pracy w latach 2000-2006 i 2007-2013. Pokazano obszary wsparcia spójności społeczno-ekonomicznej przez Europejski Fundusz Społeczny w latach 2007-2013. (fragment artykułu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 71, s. 84-94